Jazz i Trekanten: Krydsfelt i Kirken

Fredag d. 28. august kl. 20.00 Fri entré

Krydsfelt er et eksperimenterende undersøgelsesprojekt, der gennem at krydse forskellige musikalske kulturer og musikere undersøger og dokumenterer, hvad der opstår i spændingsfeltet mellem dem.
I 2018 gennemførte Jazz I Trekanten projektet for første gang og modtog ved DMA Jazz 2018 JazzDanmarkprisen for Årets Nytænkende Koncertoplevelse. Projektet blev gentaget i 2019 og i 2020 ønsker JAZZ I Trekanten igen at gennemføre projektet men her i en helt ny konstellation.

I år har KOBTER fået til opgave at komponere et værk inspireret af kirkerummet featuring den unge talentfulde organist Jonas Kjærgaard Kristiansen fra MGK-Syd.

Ideen bag kompositionen er at bruge velkendte instrumenter fra kirken, trompet og orgel, og kombinere dem med KOBTERs nutidige elektroniske univers. Musikken afsøger kirkens rum og væsen, og lyden er på samme tid velkendt og ny. Fastlagte passager blandes med mere frie improvisatoriske forløb, og der er arbejdet meget med at udforske alle kirkeorglets mange facetter. Derudover bruges det store klangfulde kirkerum som medspiller i musikken.

KOBTER
Peter Clement Marott: trompet & elektronik