Er du medlem af Folkekirken?

Det er et medlemskab, som følger dig hele livet fra begyndelsen af livet til den absolutte slutning. Der er markeringer hele livet igennem – lige fra søndag morgen til de større højtider: jul, påske og pinse over dåb, konfirmation, kirkebryllup ja til begravelsen. Markeringer, som har til hensigt at fortælle dig, at du, menneske, er elsket af Vorherre. Markeringerne af kærlighedserklæringen følger menneskelivet på godt og ondt, med glæden og smerten – det er sådan, vi kan genkende os selv i Guds kærlighed. Der er en død i vort liv, men med Guds kærlighed modsiges døden og underlægges håbets gave. Ja, han er opstanden! Denne gave bliver tydelig ved jordpåkastelsen: ”Af jord er du kommet; til jord skal du blive; af jord skal du igen opstå!” Er du medlem af Den danske Folkekirke, så er der en jordpåkastelse ved din bisættelse eller begravelse, som ikke må forhindres af andre end dig selv. Tag tydelig stilling, så de pårørende ikke er i tvivl.

Susanne Charlotte Knudstorp