Indsamling, brug og beskyttelse af personoplysninger

Persondataforordningen (GDPR)                                                                                                    
Lyng Kirke/Lyng menighedsråd.          
Data ejer:
Lyng menighedsråd, Højmosevej 3-5, 7000 Fredericia Cvr 18 01 03 72
Kontakt mail: 9163@sogn.dk  
Fortrolig mail: 9163fortrolig@sogn.dk 
Tlf. 30 63 17 77
Dataansvarlig: Formanden for menighedsrådet


LYNG SOGNS PERSONDATAPOLITIK VEDR. BESKYTTELSE AF PERSONOPLYSNINGER
Lyng Sogn behandler persondata i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen (GDPR), som kræver at personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt.
 
INDSAMLING OG BRUG AF PERSONOPLYSNINGER
Personoplysninger er alle slags data, der kan bruges til at identificere personer, herunder men ikke begrænset til for-, mellem- og efternavn, alder, køn, stilling, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om det vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer.
Indsamling af personoplysninger i Lyng Sogn sker kun efter dit personlige samtykke, som skal afgives for eksempel ved tilmelding til sognets aktiviteter eller til nyhedsbreve. Oplysningerne bruges ikke til andre formål, med mindre der udtrykkeligt er givet samtykke til det.
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og kirkelig handling så vi kan levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev eller tilmelding til en kirkelig handling.
Ved tilmelding til en kirkelig handling giver du samtykke til, at dine personoplysninger bliver behandlet af de dataansvarlige, og at oplysningerne kan videregives til præsterne i det sogn hvor du ønsker den kirkelige handling.
 


AFTALER MED DATABEHANDLERE
Lyng Sogn har databehandleraftaler med følgende virksomheder, der professionelt og i henhold til Databeskyttelsesforordningen behandler og opbevarer personlige oplysninger på Lyng Sogns vegne:
• DKM (vedrørende hjemmeside, kalender og tilmeldingssystem)
• Mailchimp vedrørende nyhedsbreve
 
SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Listen over kontakter tilgås ved personlig adgangskode, der kun kendes af dataansvarlige.
 
COOKIES
Vi bruger cookies på hjemmesiden. Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies.
Se vejledning her: erhvervsstyrelsen.dk/saadan-undgaar-du-cookies
Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.
 
ADGANG TIL OPLYSNINGER, INDSIGT OG KLAGER
Lyng Sogn er ansvarlig for behandlingen af persondata. Du kan altid ændre i dine oplysninger eller serviceydelser eller framelde dig nyhedsbreve.
Du kan få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig og hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger, bedes du kontakte os på 9163@sogn.dk
Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til at der bliver behandlet oplysninger om dig. Såfremt du ønsker alle data slettet, bedes du kontakte os på: lyng.sogn@km.dk
Bemærk! Når først alle data er slettede, kan disse ikke genskabes. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning kan ikke slettes på anmodning.
Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.
 
ÆNDRINGER TIL DENNE SKRIVELSE
Vi forbeholder os ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Senest opdateret 23. august 2018

Vedtaget på menighedsrådsmøde 11. september 2018